top of page
TIRANË - "Dita më e bukur" Komedi
TIRANË - "Dita më e bukur" Komedi

sht, 19 mar

|

Teatri Eksperimental "Kujtim Spahivogli"

TIRANË - "Dita më e bukur" Komedi

Regjistrimet janë mbyllur
Shihni ngjarje të tjera

Heure et lieu

19 mar 2022, 7:00 e pasdites – 9:00 e pasdites

Teatri Eksperimental "Kujtim Spahivogli", Tiranë, Shqipëri

À propos de l'événement

Komedia 'Dita me e bukur' e autorit francez David Foenkinos do te vije ne skenen e Teatrit Kombetar Eksperimental 'Kujtim Spahivogli' si pjese e kalendarit vjetor per vitin 2022, e perzgjedhur nga bordi artistik i ketij. Kjo pjesë teatrale eshte vleresuar si nje pjese me shume vlera artistike dhe mund te afroje nje publik te gjere ne sallen e Teatrit.

Not suksesit qe kjo komedi pati me venien ne skene ne France ne vitin 2016 si shfaqja hapese e nates se Molierit ne France 2 televison, duke kapur nje audience prej 1.5 milion teleshikuesish, ekipi realizues mendoi qe te sjelle kete komedi edhe ne skenen e Teatrit Kombetar Eksperimental 'Kujtim Spahivogli' te bindur ne suksesin qe kjo komedi mund te korre edhe ne publikun shqiptar.

Fakti qe autori i kesaj vesper per momentin eshte nje nga autoret e suksesshem ne kete rikthim letrar te dimrit 2022 ne France, e ben edhe me interesante pranine e ketij autori ne skenen shqiptare. Kjo eshte edhe nje nga menyrat me te mira per te promovuar kulturen franceze nepermjet nje prej autoreve me ne ze ne France.

Regjisori come ne skene te kesaj vepre do te jete Ledio Topalli, i njohur njekoheshit nga i gjithe publiku si regjisori i nje programi me te famshme ne Shqiperi sic eshte Zone e Lire. Autori i ketij programi njihet gjithashtu si nje nga mbeshtesit me medhenj te kultures inglese ne Shqiperi. Promovimi i kesaj shfaqjeje do te zere nje te vecante dhe shume te rendesishem ne programin Zone e Lire.

Pas komunikimeve qe regjisori ka patur me autorin e vespres Zotin Foenkinos, ai ka shprehur deshiren per te qene i pranishem ne Tirane ne premieren e shfaqjeve. Duke shpresuar qe kjo te jete e mundur te kerkonim edhe mbeshteten tuaj.

Partager cet événement

printemps-SHIRIT2024.jpg
bottom of page