top of page
Forumi: Inovacioni dhe teknologjia në fuqizimin e grave - Imazhi i gruas në rrjetet sociale
Forumi: Inovacioni dhe teknologjia në fuqizimin e grave - Imazhi i gruas në rrjetet sociale

mar, 07 mar

|

Universiteti i Vlorës

Forumi: Inovacioni dhe teknologjia në fuqizimin e grave - Imazhi i gruas në rrjetet sociale

Ky forum, i organizuar nga Universiteti i Tiranës, synon të nxjerrë në pah kontributet e femrave në fushën e teknologjisë. Ky kontribut reflektohet në aspektin e kreativitetit dhe inovacionit, duke përmbushur nevojat e grave dhe promovimin e barazisë gjinore.

Nuk ka bileta në shitje
Shihni ngjarje të tjera

Heure et lieu

07 mar 2023, 9:30 e paradites

Universiteti i Vlorës, Skelë, Rruga Kosova, Vlorë 9401, Albania

À propos de l'événement

Në kuadër të "Pranverës së Frankofonisë në Shqipëri", Universiteti i Tiranës, organizon edicionin e 6-të të Forumit të grave shqiptare franceze me temë "Inovacioni dhe teknologjia për fuqizimin e gruas - Imazhi i gruas në rrjete sociale".

Një qasje e përgjegjshme ndaj inovacionit, teknologjisë dhe edukimit dixhital mund të rrisë ndërgjegjësimin e grave dhe vajzave për të drejtat e tyre dhe angazhimin qytetar.

Pjesëmarrja e grave dhe grupeve të tjera të margjinalizuara në sektorin e teknologjisë rezulton në një zgjidhje më kreative dhe ofron potencial më të madh për inovacione që plotësojnë nevojat e grave dhe promovojnë barazinë gjinore.

Të ftuarit që punojnë në fushën e inovacionit dhe teknologjisë do të marrin pjesë në këtë forum për të adresuar pyetjet e mëposhtme:

- Përfshirja e grave në fushën e inovacionit dhe teknologjisë dhe kontributi i tyre.

- Krijimi i biznesit përmes teknologjive të informacionit dhe komunikimit dhe sfidat e kësaj sipërmarrjeje për një grua.

- Ekonomia shqiptare dhe të ardhurat nga sipërmarrja femërore nëpërmjet inovacionit dhe teknologjisë.

- Përfaqësimi i gruas shqiptare në rrjetet sociale: dhunë me bazë gjinore (GBV)

Partager cet événement

printemps-SHIRIT2024.jpg
bottom of page