top of page
BERAT - Punëtori leximi
BERAT - Punëtori leximi

pre, 11 mar

|

Biblioteka ʺVehxhi Buharajaʺ

BERAT - Punëtori leximi

Leximi i librit "Princi i Vogël" nga shkrimtari Antoine Saint Exupéry

Regjistrimet janë mbyllur
Shihni ngjarje të tjera

Heure et lieu

11 mar 2022, 11:30 e paradites

Biblioteka ʺVehxhi Buharajaʺ, Berat, Shqipëri

À propos de l'événement

Ne do të prezantojmë librin e vogël Princi i vogël i cili është një vepër në gjuhën franceze, më e njohura e Antoine de Saint-Exupéry. 

Botuar në vitin 1943 në NewYork   është një vepër poetike dhe filozofike nën maskën e një tregimi për fëmijë. Narratori përfaqëson një konceptim simbolik të jetës. Çdo kapitull tregon një takim të princit të vogël që e lë atë të hutuar, krahasuar me sjelljen absurde të "njerëzve të rritur". Këto takime të ndryshme mund të lexohen si një alegori. Aty mund të lexojmë një ftesë të autorit për të gjetur fëmijën në vetvete, sepse “të gjithë të rriturit ishin fëmijët e parë. Ekstrakte nga ky libër do të zgjidhen nga nxënësit e frëngjishtes, ne do të fokusohemi në shprehjen dhe interpretimin. 

Gjithashtu do të ketë një bisedë të shkurtër për përmbajtjen, autorin e librit dhe preferencat e pjesëmarrësve për lexim.

Partager cet événement

printemps-SHIRIT2024.jpg
bottom of page