top of page
Punëtoria e leximit: përrallat e Charles Perrault
Punëtoria e leximit: përrallat e Charles Perrault

enj, 02 mar

|

Biblioteka e qytetit Vehxhi-Buharaja

Punëtoria e leximit: përrallat e Charles Perrault

Një përrallë e qetëson, e bën fëmijën të rritet dhe e ndihmon të fitojë vetëbesim... Një zinxhir i tërë aktivitetesh rreth tregimeve të Charles Perrault: lexime, interpretime, diskutime dhe një kuiz për të testuar njohuritë e nxënësve të shkollës mbi këtë autor.

Nuk ka bileta në shitje
Shihni ngjarje të tjera

Heure et lieu

02 mar 2023, 11:30 e paradites

Biblioteka e qytetit Vehxhi-Buharaja, Rrethi Berat, Shqipëri

À propos de l'événement

Një përrallë e qetëson, e bën fëmijën të rritet dhe e ndihmon të fitojë vetëbesim. Heroi i përrallave të këtij autori del gjithmonë pozitivisht prej saj...

Kështu nëpërmjet heroit të tij një fëmijë evoluon drejt një bote pjekurie. Përrallat siKësulëkuqja, Puçi me çizme, Hirushja, Mjekër bluetj   janë pjesë e imagjinatës së tyre dhe inkurajojnë fëmijët të zbulojnë një botë plot ndjenja, fenomene joreale, histori magjike ku fiksioni nuk befason, por ofron një vështrim në realitet. Në këtë seminar, ne do të fokusohemi në shprehjen dhe interpretimin. Do të ketë edhe një bisedë të shkurtër, shkëmbime që shpresojmë të jenë të frytshme, mbi përmbajtjen, autorin e librit dhe mbi preferencat e pjesëmarrësve për leximin. Aktiviteti do të shoqërohet edhe me një kuiz për të testuar njohuritë e studentëve të universitetit mbi këtë autor.

Partager cet événement

printemps-SHIRIT2024.jpg
bottom of page